Encolats

Llibres encolats de tapes toves, llibres de butxaca.Mitjançant les màquines de cola calenta i de fresat continu podem compactar en blocs tot tipus de fulles soltes, i així realitzar 'la tripa' per als llibres. Es coneix com a enquadernació tèrmica o americana.

Aquesta és una forma ràpida, neta i segura de crear els budells, a partir de les impressions que ens porten els nostres clients des d'impressores de la llar, copisteries, impremtes etc.

Els exemplars són guillotinats per donar-los la mesura apropiada, o per igualar els Din-A4 (quan són fulles d'impressores de la llar o de copisteries) i donar-los un millor acabat.
Llibres encolats 'a l'americana', amb restes de cua en el llom, abans de ser guillotinats.


Llibres encolats 'a l'americana', amb restes de cua en el llom, abans de ser guillotinats.

Si estàs interessat en el llibre encolat, tingues en compte diverses coses:

Les tapes han de ser, com a mínim, de la mateixa mesura que l'alt i ample del cos del llibre (tripa) i tenir en compte el gruix del llom.

Si les tapes són impreses i porten dibuix, han de portar el motiu o fotografia “a sang” (fins a les vores del material).

S'ha de tenir en compte que la cartolina de coberta portarà un fendit (un enfonsat perquè es doblegui bé) prop del llom, i que hi ha certs materials que es trenquen o esquerden. Els plastificats (laminatges) poden separar-se del paper durant el fendit o posteriorment durant l'ús.

Recorda que podem imprimir i laminar les teves tapes. Consultar cada projecte al taller.* Galeria de fotos.


Created by Iratxe González